GRAVEREN-EN-ZANDSTRALEN

Graveren en Zandstralen

 

Wij bieden onze klanten een bijkomende dienst, de oppervlaktebewerking van het glas d.m.v. speciale technieken, namelijk lasergraveren en zandstralen.

 

Graveren door middel van laserbehandeling heeft tot resultaat dat het gegraveerde inschrift of de grafische afbeelding zowel technisch, als ook esthetisch perfect uitgevoerd is. Deze moderne lasertechniek rust op het verdampen van het materiaal d.m.v. de laserstraal in de diepte van 1 mm. Met behulp van het lasergraveren kunnen in de glasoppervlakte ornamenten, inschriften, foto´s of logo´s gegrift worden.

Wij kunnen ook rotatiegraveren van cilindervormige voorwerpen aanbieden met behulp van CNC gestuurde graveerfrezen of m.b.v. meerdere lasertypes met een aangesloten rotatieadapter waarin het voorwerp vastgeklemd wordt. Met gebruikmaking van een rotatieas kunnen wij cilindervormige voorwerpen graveren langs hun hele omtrek. Bijvoorbeeld glazen, karaffen, ijsschalen, vazen, bekers en dergelijke producten.

De graveerprijs wordt berekend aan de hand van het aantal gegraveerde stukken en of het voorwerp op de rotatieas gegraveerd wordt, en natuurlijk ook aan de hand van de bewerkte oppervlakte.
Graveren vanaf € 8

 

Zandstralen is een bewerkingstechniek waarbij korundzand gestraald wordt door een sjabloon die op het voorwerp gekleefd wordt. Deze techniek wordt vooral voor glas gebruikt.

De prijs voor het zandstralen is in tegenstelling tot het lasergraveren een beetje duurder, omdat de voorbereiding van het materiaal op het technologische proces van het zandstralen ingewikkelder is.
Zandstralen vanaf € 10

Wij zandstralen en graveren reclame motieven van firma´s, hotels, pensions, verder glazen voor eindexamens, diploma-uitreikingen, huwelijksbekers, sportbekers, herdenkingsvazen en andere glazen voorwerpen voor verschillende feesten, inclusief wijnglazen.

Wij graveren deze materialen - glas, hout

Grafische ontwerpen: Wij maken voor onze klanten grafische ontwerpen, voordat het voorwerp bewerkt wordt, zodat de afbeelding plastisch gezien kan worden. Nadat het ontwerp door de klant goedgekeurd is, wordt het geproduceerd.